SEO kan være ekstremt avanceret… Heldigvis er On-Page optimering ikke svært når du bruger et værktøj som Screaming Frog SEO Spider (underligt navn – I know).
Men inden jeg viser dig hvordan du (eller en af dine ansatte) let begynder at arbejde med On-Page søgemaskineoptimering, så skal du lige have to links til et par super nyttige værktøjer:
Personligt finder jeg, at Screaming Frog er alle pengene værd hvis du arbejder seriøst med dit website.
Hvorfor er On-Page SEO så vigtigt?
Hvis du forestiller dig, at du skal bygge et hus, hvor vil du så starte? Med fundamentet naturligvis. Det er lidt på samme måde når du bygger et website eller en webshop. Dog er der den væsentlige forskel, at hvis du har glemt at bygge et godt ”website fundament”, så kan du gå tilbage og redde det. Har du et dårligt fundament (On-page SEO) på dit website, så kan du bygge nok så mange links og lave nok så mange opslag på sociale medier. Du kommer aldrig til at opnå det maksimale udbytte.
Følger du de steps der er angivet i artiklen herunder, så er du godt på vej til et website eller en webshop der vil ranke bedre, opleves bedre og i mange tilfælde slå dine konkurrenter ud af banen.
Hvordan starter du med On-Page SEO?
For at gøre artiklen her så konkret og let at bruge for dig, så vil jeg tage udgangspunkt i et konkret eksempel. Nemlig bloggen her på GoogleSuccesOnline (herefter kaldt GSO).
Så med udgangspunkt i Screaming Frog, så kan du angribe det på denne måde:
Step 1 – Konfigurer spider’en
Lad mig sige med det samme, at Screaming Frog kan TUSINDVIS af ting og det kan hurtigt blive meget overvældende. Jeg har derfor skåret det ned til det mest basale og det som er vigtigst for dig at vide lige nu.
Step 2 – Indtast den ønskede URL
I dette tilfælde er jeg ikke interesseret i, at undersøge fundamentet på hele Googlesuccesonline.dk domænet, men udelukkende /blog -delen og derfor er det den jeg indtaster.
Herefter klikkes på ”Start” og værktøjet går i gang med at arbejde.
Step 3 – Tag udgangspunkt i oversigten i højre side</h2>
Når crawleren er færdig og den grønne bar er nået til 100%, så starter det virkelige arbejde.
Med udgangspunkt i oversigten til højre, skal vi nu tygge os igennem alle de forskellige elementer der potentielt kan have brug for hjælp.
Men kig dem evt. igennem og se om der er noget du synes ser underligt ud.
Hvis du eksempelvis ved, at du ikke linker til PDF dokumenter, så skal der helst stå ”0” ud for PDF-punktet.
I vores eksempel her kan vi se, at der linkes ud til ét eksternt PDF-dokument.
Hvis vi er nysgerrige efter at se hvilket dokument der er tale om og hvor vi linker til det, så gør vi følgende: