Livestreaming er et format med et enormt potentiale, hvad angår markedsføring. Mange af de sociale medier tillader brugerne at livestreame - faktisk opfordrer de ligefrem til det. I dette indlæg fremhæver jeg en række unikke muligheder med livestreaming samt henviser til en fin guide, der gennemgår, hvordan man livestreamer via Facebook. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad og hvordan man kan livestreame. Hvis du, på trods af dette, mangler ideer til indhold, præsenterer jeg herunder et par af de mest populære underkategorier inden for livestreaming i markedsføringsmæssig sammenhæng:
Hvis dit formål med et livestream er at nå bredt ud og øge kendskabsgraden til din virksomhed, plejer giveaway-videoer at være effektive, da disse sædvanligvis skaber megen interaktion og dermed stor reach. Webinars og Q&A’s er derimod oplagte valg, hvis du ønsker at demonstrere dine medarbejderes ekspertise inden for en række givne felter. Ethvert livestream giver muligheden for at gå i dialog med seerne og lade dem sætte deres præg på indholdet. Dette har typisk flere positive følgevirkninger: Først og fremmest føler seerne sig anerkendte og værdsatte. Derudover øger man chancen for at producere indhold, som falder i seernes smag, da det jo er dem, der dikterer dele af indholdet.
Et godt livestream er, som oftest, en velkoordineret produktion, hvor de involverede har tænkt et par tanker, før de klikkede på gå-live-knappen. Herunder følger tre trin, der øger chancen for, at dit livestream bliver af høj kvalitet.
#1 - Find det rette format: Stil dig selv spørgsmålet: Hvad ønsker jeg at opnå med livestreamet? Vælg herefter det format, der egner sig bedst til at forløse dette ønske. #2 - Planlægning: Når man sender live, har man selvsagt ikke mulighed for at klippe fejl ud. Derfor er det vigtigt, at man tilrettelægger sin produktion, så denne forløber så flydende som muligt. Hav altid en rød tråd og få afstemt, hvor I ønsker, udsendelsen skal ende. I mange tilfælde er det en rigtig god idé at udarbejde et manuskript og/eller en produktionsplan. Uddel veldefinerede områder og ansvarsområder. En række af de ansvarsområder, man typisk har i forbindelse med et livestream, er:
#3 - Afvikling: Udfyld jeres roller og følg den overordnede plan. Inddrag og tal til seerne.
Nogle livestreaming-produktioner fordrer, at man investerer i tungt optage- og produktionsudstyr, mens andre projekter kan afvikles med en mobiltelefon og fornuftigt lydudstyr. Herunder giver jeg to forslag til to forskellige kits. Det første er helt low-budget og må anses som et minimum til en livestreaming-produktion, mens det andet er et lidt mere avanceret setup, som dog stadigvæk kategoriseres som et setup for glade amatører.
Man kan livestreame via de fleste sociale medier. Facebook, som er det største sociale medie, er en af mulighederne. Det er realistisk, at dele af din målgruppe er på Facebook, hvorfor denne platform sandsynligvis er oplagt for dine livestreaming-produktioner.