Slagelse-virksomheder får succes online

Slagelse-virksomheder får succes online

Skrevet af Slagelse Erhvervscenter d. 21-03-2017 kl. 09:15
Kategorier: Bliv bedst på nettet

I februar og marts 2017 fik vi i Slagelse Erhvervscenter mulighed for at tilbyde vores lokale virksomheder kursusforløb: "Bliv bedst på nettet", udbudt af Succes Online i samarbejde med i-Strategi. Vi var faktisk den første aktør, som fik afprøvet den nye model af forløbet, hvor første dag var dedikeret til ren undervisning, og anden dag har deltagerne arbejdet i grupper for lige så meget at afprøve de nye tricks, som at lære af hinanden. Slagelse Erhvervscenter som erhvervsfremmeaktør kommunikerer til dagligt med virksomheder og iværksættere, og vi har for længe siden bemærket, at vejledning og afklaring over online tilstedeværelse og digital marketing er rigtig meget efterspurgt. Derfor har vi besluttet at give vores lokale virksomheder mulighed for at blive klogere på de populære emner. Forløbet var en slags prøve både for os som arrangører, og for underviserne, mest fordi, når kurset rammer så bredt, har man en rigtig svær opgave i at rette indholdet mod en bestemt målgruppe.  Virksomhederne, der havde tilmeldt sig kurset, repræsenterede vidt forskellige brancher og havde meget blandet erfaringer med forskellige online platforme og forståelse for digital marketing. Det eneste de alle sammen havde tilfælles var, at man havde lyst til at løfte sin online tilstedeværelse til et højere niveau og få udnyttet de utallige muligheder, som vores moderne digitale verden byder på.

Digitale take-aways til alle

Trods den store niveauforskel blandt deltagerne, lykkedes det underviseren på første dag uden besvær at gennemføre kurset således, at alle fik en masse viden med hjem. Deltagerne blev præsenteret til en række værktøjer, som de skal arbejder med for at blive mere synlige og skabe mere salg og resultater med deres hjemmesider, webshops eller generelt online markedsføring. Underviseren gik ikke i dybden med hvert enkelt værktøj, men har tegnet et rigtig stort og omfattende overblik over muligheder, som de fleste, også de erfarne online sælgere, aldrig har hørt om.

"Man skal heller ikke undervurdere den tjekliste, alle deltagere fik udleveret på dag 1"

Dag to gik med gruppearbejde, hvor deltagerne skiftevis sad ved i alt 5 borde, hvor hvert bord havde fokus på et af de store emner, man gennemgik på første dag. Selv om nogle af deltagerne var skeptiske over den måde, de skulle bruge dag 2 på, gik der ikke så lang tid før man kunne fornemme en meget god stemning ved bordene, og se begejstrede deltagere fortælle hinanden om deres erfaringer. Man skal heller ikke undervurdere den tjekliste, alle deltagere fik udleveret på dag 1. Ud fra de mange emner og spørgsmål, der var på listen, kunne man gennemføre en slags screening af ens virksomheds udfordringer på nettet.

Hjælp til selvhjælp

Tilbagemeldinger fra deltagerne var udelukkende positive, og de alle sammen har pointeret, at de har lært utrolig meget på dag 2, hvor der både var mulighed for at sparre med underviserne, men også for at høre andre virksomheder om deres erfaringer med konkrete problemstillinger. Den vidensdeling har faktisk fået så meget effekt, så deltagerne har efterfølgerne oprettet en Facebook-gruppe for at fortsat dele viden og hjælpe hinanden med deres online udfordringer. Underviserne både på dag 1 og 2 har også fået mange gode tilbagemeldinger - både struktur og indhold på begge undervisningsdage var i top, og flere deltagere har valgt at kontakte dem efterfølgende for yderligere samarbejde. Vi er også i gang med at planlægge en række Masterclasses, hvor virksomhederne får uddybende og afklarende præsentation af nogle af de mest aktuelle emner og teknikker, som er afgørende for en succesfuld online tilstedeværelse. Vi er rigtig glade for vores samarbejde med Succes Online, og gentager helst sikkert kursusrækken: ”Bliv bedst på nettet” igen til efteråret. Vi har allerede en liste over forhåndstilmeldte, så vi er sikre på, at det blive en succes.

Få besked om aktuelle aktiviteter
Få besked om aktuelle aktiviteter
Tilmeld dig Google Succes Onlines nyhedsbrev, og få alle aktiviteter direkte i din indbakke.