Succes Online på Grønland

Succes Online på Grønland

Skrevet af Google Succes Online d. 24-11-2016 kl. 12:59
Kategorier: Succes Online

I 2009 fik Grønland anlagt et søkabel, der forbinder landet med et af de hurtigste internetkabler over Atlanten. Det store land er nu forbundet og har bragt bygderne og byerne sammen som aldrig før. Sammen med Sermersooq Business Council trænede Succes Online knap 40 SMVere i den grønlandske hovedstad, Nuuk. Grønland har de senere år fået gang i økonomien, og ifølge Grønlands Økonomisk Råd bliver 2016 et ekstraordinært godt år med økonomisk fremgang. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at fiskeriet står for hovedparten af økonomien, hvorfor landet også er ekstra sårbart over for faldende efterspørgsel. Det er derfor afgørende, at man også udvikler nye forretningsområder.

Ny teknologi, nye muligheder

Grønland har investeret massivt i udbredelsen af internettet gennem søkablet, og der er nu mulighed for internet i stort set alle byer og bygder. Antallet af butikker og den lange distance mellem byerne og bygderne begrænser nemlig indkøbsmulighederne, hvilket styrker mulighederne for e-handel. Det er fuldt ud forståeligt, at grønlandske virksomheder gerne vil sælge mere via internettet. Den grønlandske forbrugers gennemsnitskøb er nemlig betydeligt højere end gennemsnitsdanskerens. Helt konkret viser tal fra FDIH, at 50% af alle online-kunder i Grønland lægger for mere end 1.000 kroner i indkøbskurven pr. køb, og mere end 20% af kunderne handler på nettet for mere end 2.000 kroner pr. køb.

Bedre på nettet

I løbet af Succes Onlines undervisning blev de knap 40 virksomheder klar over de muligheder, som internettet tilbyder. Det var Succes Onlines formål at arbejde endnu mere konkret med virksomhederne med målet om at blive bedre på nettet. Det lykkedes. “En virkelig øjenåbner for mulighederne og potentialet i online-salg/markedsføring” - Mads M. Danielsen, deltager fra Nuuk Marine Center  Herunder var bl.a. nyhedsbrev, sociale medier og hjemmesideoptimering discipliner, som deltagerne fik smag for at arbejde videre med efter kursusforløbet. Nuuks borgmester bakker op om internettets mange muligheder, og sagde under hendes indslag på første kursusdag: “Det er rigtig vigtigt, at nogen tør at kaste sig ud i det her” - Asii Chemnitz Narup, borgmester i Nuuk I 2017 kommer Succes Online atter til Nuuk for at følge op på resultaterne af indsatsen og virksomhedernes udvikling. Undervisningsformen er helt ny og er 4. generation af Succes Online. Målet er, at bistå de deltagende virksomheder til at blive blandt de ti bedste procent på nettet. Ønsket fra deltagerne er, at arbejde endnu konkret og resultatorienteret med deres egne udfordringer og dele erfaringer med andre. Indtil videre peger det på, at det nye koncept var en stor succes, som vi glæder os til at brede i hele landet til gavn for de lokale virksomheder.

Få besked om aktuelle aktiviteter
Få besked om aktuelle aktiviteter
Tilmeld dig Google Succes Onlines nyhedsbrev, og få alle aktiviteter direkte i din indbakke.