I et samarbejde med:

partnere
Om Google Succes Online
Om Google Succes Online

Fundamentet for Google Succes Online er gode partnerskaber, der støtter op om banebrydende initiativer. Siden startskuddet lød i 2012 har Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri, Dansk Erhverv, HK, FDIH, IT-Branchen og IVÆKST bidraget med fagekspertise og indsigt. Det styrker mulighederne for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. 
 
Sideløbende med partnerskaberne giver en lang række samarbejdspartnere mulighed for at etablere og kvalitetssikre større efteruddannelsesprogrammer. Det gælder både regionale og kommunale partnere, ligesom det gælder samarbejdet med HK, Aarhus Kommune og Københavns Kommune. 

Fælles for alle uddannelsesprogrammerne er, at de er værktøjsneutrale og evalueres ud fra klare effektmål på vækst og beskæftigelse.

Sådan styrker vi den digitale udvikling

Nedenfor kan du siden starten i 2012 se udviklingen i vores arbejde med at styrke den digitale udvikling af borgere og virksomheder i hele Danmark.

2012

Google Succes Online lanceres på Ærø

I 2012 blev det allerførste kursus i Succes Online afholdt på Ærø. Lokale virksomheder får konkrete værktøjer og tips til at komme i gang med en hjemmeside og e-handel. Årene efter har virksomheder i alle landets kommuner haft mulighed for at deltage på Google Succes Online. 

(Video: Succes Online lanceres på Ærø, 2012)

Perch Thehandel får succes online

Thehandel med 185 års erfaring med the fra hele verden styrker den digitale synlighed. 

(Video: A.C. Perch får succes online)

2015

'Succes Online Summit' lanceres i Aarhus

1.000 virksomheder styrkede over en heldagskonference deres digitale færdigheder. Indlægsholdere var lokale digitale eksperter, der delte ud af tips, værktøjer og metoder til at komme i gang med e-handel og synlighed på nettet. 

Google Succes Online Summit Aarhus

(Billede fra hovedscenen i Musikens Hus i Aarhus, efterår 2015) 

2016

1.200 virksomheder i Øksnehallen til 'Succes Online Summit'

I samarbejde med Københavns Kommune og Københavns Erhvervshus afholdes heldagskonference om digitalisering og e-handel i Øksnehallen. Der var indlæg fra digitale eksperter, politikere og spændende cases. 

Google Succes Online Summit København

(Billede fra hovedscenen i Øksnehallen, april 2016)

2017

30.000 små og mellemstore virksomheder har fået succes online

I august 2017 havde 30.000 små og mellemstore virksomheder styrket deres digitale færdigheder på Google Succes Online. Markeringen løftede samtidig sløret for planer om opkvalificeringsindsatser for særligt ledige.  

(Video: Markering af milepæl ved 30.000 trænede, august 2017) 

Ledige får et kompetenceløft og bliver 'Digital Koordinator'

I samarbejde med Københavns Kommune lanceres 'Digital Koordinator'. Programmet varer 3-uger og giver ledige med lang eller mellemlang uddannelse konkrete digitale færdigheder og får 8 ud af 10 i en jobåbning. Forløbet afsluttes med en matchmaking mellem virksomheder og ledige. 

(Video: Ledige i København får digitale kompetencer og matches med virksomheder, november 2017) 

2018

Regeringens Teknologipagt: 30.000 skal have digitale kompetencer

I Regeringens Teknologipagts første år (2018-2019) vil Google Succes Online træne 30.000 danskere i digitale kompetencer. Teknologipagten er en god mulighed for at vi i fællesskab kan løfte digitale kompetencer bredt ud. 

(Video: Direktør for Google i Danmark Malou Aamund fortæller om indtræden i Teknologipagten, april 2018) 

Digitalt læringshus åbnes i København

Midt på Nørrebrogade i København åbnede Google Succes Online i maj 2018 et 'digitalt læringshus', hvor virksomheder, studerende, ledige og enkeltpersoner kunne komme forbi og lære mere om den digitale verden. Mere end 10.000 deltog i kurser, vejledninger eller mini-konferencer på Nørrebrogade 34. 

(Video: Lanceringsarrangement for Google Succes Onlines læringshus på Nørrebrogade, maj 2018) 

Nyt samarbejde med HK styrker kontoransattes kompetencer

I et tæt samarbejde med HK lanceres et efteruddannelsesprogram for kontoransatte i job. Langt de fleste arbejdsopgaver i dag kræver digitale færdigheder. Derfor uddanner kontoransatte sig gennem korte uddannelser til 'Digital Forandringsagent' 

Samarbejde HK

(Billede fra lancering af første uddannelsesmodul i oktober 2018. Tv. Sektorformand for HK/Privat Simon Tøgern; Midt: fhv. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) og Th. Direktør for Google Danmark Malou Aamund, oktober 2018) 

2019

Lancering af partnerskab med syv Vestegnskommuner 

I samarbejde med syv Vestegnskommuner styrkes tusindvis af virksomheders digitale kompetencer. Gennem konkrete og korte kurser sættes fokus på hjemmesider, sociale medier, nyhedsbreve og e-handel. Indsatsen løber fra januar til april 2019 med aktiviteter i alle syv Vestegnskommuner.   

(Video: fem borgmestre med video-hilsen til kick-off event, januar 2019) 

Danmarksturné med Vækstfonden, Innovationsfonden, Erhvervshusene og Landdistrikternes Fællesråd

I september og oktober 2019 tog Google Succes Online på danmarksturné med Vækstfonden, Innovationsfonden, Erhvervshusene og Landdistrikternes Fællesråd. Over seks uger deltog mere end 5.000 virksomheder og borgere på kurser i det mobile uddannelseslokale. Tak til vores lokale samarbejdspartnere og kommuner i Thisted, Viborg, Holstebro, Horsens, Fredericia, Aabenraa, Nordfyn, Svendborg, Sorø, Holbæk og Helsingør. 

(Video: Google Succes Onlines mobile uddannelseslokale, september 2019) 

Erfaringer til vækst og beskæftigelse i hele Danmark

Danmark gennemgår en digital transformation, som giver nye muligheder for vækst, innovation og arbejdspladser. For nogen kan digitale færdigheder stadig synes at være uden for rækkevidde. Derfor indsamlede vi i løbet af danmarksturnéen i september og oktober konkrete erfaringer og behov til at styrke den digitale udvikling. 

(Video: Resultater fra danmarksturnéen, rundbordssamtaler samt undersøgelse efter besøg i 11 danske byer, november 2019)

Google Succes Online holder konference på Christiansborg

I november 2019 drøftede vi sammen med partnere, politikere og interesseorganisationer erfaringer fra danmarksturnéen. Herunder kompetencer til vækst.  

Konference på Christiansborg

(Billede: rundbordssamtaler i Fællessalen på Christiansborg med partnere, politikere og interesseorganisationer, november 2019)  

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) modtager 'Succes Online i hele Danmark'

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) modtager et eksemplar af 'Succes Online i hele Danmark', som samler erfaringer til kompetencer og vækst på baggrund af danmarksturnéen i september og oktober. Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard (th.) overrækker et eksemplar til erhvervsministeren i Fællessalen på Christiansborg. 

Erhvervsminister Simon Kollerup (S)

(Billede: (Tv.) Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard (Th.), november 2019) 

2020

Frederiksberg-butik sender salget op med 400% 

Oliviers & Co er en specialbutik beliggende på Gl. Kongevej på Frederiksberg. Butikken ansatte i starten af 2020 en Digital Koordinator fra Google Succes Online. Kort tid efter stiger salget med 400%. 

(Video: Digital Koordinator styrker salget offline og online hos Frederiksberg-virksomhed, maj 2020)

Hjælper opsagte medarbejdere i CPH efter COVID-19

Flytrafikken er gået i stå under COVID-19. Det har sendt tusindvis af dygtige medarbejdere fra CPH (Københavns Lufthavn) ud i ledighed. Derfor har Google Succes Online etableret særlige hold i Københavns Lufthavn, der skal hjælpe de opsagte med at komme i job igen. 

(Video: Lancering af indsats i Københavns Lufthavn, september 2020) 

Få besked om aktuelle aktiviteter
Få besked om aktuelle aktiviteter
Tilmeld dig Google Succes Onlines nyhedsbrev, og få alle aktiviteter direkte i din indbakke.